Decubitus risicoanalyse

prevents decubitus, measures and assists

Voor Patiënten

Voor (familie van) patiënten of mantelzorgers

Of u nu thuis, in het ziekenhuis of in een verzorgingshuis verblijft, het is belangrijk dat u de zorg krijgt waar u behoefte aan heeft. Een AD matras van Smart Mattress kan hierbij een positieve bijdrage leveren.

Zorg op maat

Door krimpende budgetten in de zorg kunnen er capaciteitsproblemen ontstaan. Hierdoor kan het gebeuren dat er onvoldoende personeel beschikbaar is om u de zorg te verlenen waaraan u eigenlijk behoefte heeft. Zeker wanneer u aan bed gebonden bent is het van groot belang dat u op de juiste momenten zorg krijgt. Wanneer dit niet gebeurt is er een kans dat u doorligplekken ontwikkelt of dat u besluit zelfstandig uit bed te gaan, terwijl dat niet verstandig is in uw situatie. Een doorligplek of een breuk als gevolg van een val kan voorkomen worden met het AD matras.

Slimme oplossingen

Door de slimme eigenschappen van het AD matras van Smart Mattress  kan er door de mensen om u heen adequater gereageerd worden, wanneer u zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer uw lighouding  veranderd moet worden  of als u last heeft van nachtwandelingen. Wanneer er te laat gereageerd wordt of er wordt onzorgvuldig mee omgegaan, kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw lichamelijke conditie.

Voorkomen van een doorligplek of breuk is belangrijker dan genezen. Smart Mattress heeft hiervoor geschikte oplossingen. Het AD matras van Smart Mattress  is uiterst nauwkeurig in te stellen, zodat de druk wordt verminderd. Hierdoor loopt u minimaal risico op doorligwonden en ervaart u maximaal comfort. De sensoren in het matras geven een signaal af bij nachtelijke onrust en bij de dreiging van uit bed stappen. Een val incident kan hierdoor worden voorkomen. Tevens is het mogelijk om te meten of de zorg verleend wordt, zoals in uw zorg-behandelplan omschreven staat.

Het AD matras van Smart Mattress onderscheidt zich door de volgende functies:

  • Sensoren registreren dat u onrustig slaapt of uit bed wilt stappen. Het matras geeft een signaal naar familie of uw verzorgende, zodat deze tijdig bij u kan zijn voordat er een val incident plaats vindt
  • Wiggen ondersteunen u bij de dagelijkse verzorging en houden u in de juiste positie tijdens de verandering van uw houding in bed
  • Uiterst nauwkeurige instelling van de luchtcellen maakt het mogelijk dat u maximaal comfort ervaart
  • De sensoren monitoren de uitvoering van de voorgeschreven zorg

Bezuinigingen

Door bezuinigingen kan het zijn dat de tijd die aan u besteed wordt, afneemt en u niet meer de aandacht en zorg krijgt, die u voorheen gewend was te ontvangen. Door een AD Matras van Smart Mattress als hulpmiddel te gebruiken, kan de zorg efficiënter ingericht worden, waardoor er meer tijd overblijft voor u als persoon. Belangrijke gegevens worden automatisch opgeslagen en verwerkt door de software in het matras. De behandelaar kan de gegevens gemakkelijk uitlezen en de benodigde zorg daarop aanpassen. Hierdoor wordt de kwaliteit van zorg gewaarborgd.

Wilt u meer weten over het Smart Mattress? Neem dan contact met ons op.