Decubitus risicoanalyse

prevents decubitus, measures and assists

Voor Behandelaars

Ondanks meer inzicht in het ontstaan van decubitus, verbeterde technieken en behandelmethodes komt decubitus nog steeds voor. Als behandelaar hebt u de taak het juiste behandelplan op te stellen voor uw cliënten. In overleg met de zorg komt het zorg-behandelplan tot stand. Het AD matras van Smart Mattress kan hieraan een waardevolle bijdrage leveren.

Ondersteuning

Het AD matras van Smart Mattress kan zowel preventief als curatief ingezet worden tegen decubitus. Omdat het AD matras van Smart Mattress data verzamelt en dit in heldere rapportages presenteert kunt u als behandelaar monitoren of het voorgeschreven behandelplan gevolgd dan wel uitgevoerd wordt. Het AD matras van Smart Mattress is voorzien van opblaasbare wiggen. Deze wiggen zorgen er voor dat de verzorgende geholpen wordt bij het uitvoeren van de dagelijkse verzorging en het veranderen van de houding van de cliënt. Bovendien ondersteunt het matras de positie van de cliënt. Zo levert het matras een bijdrage aan een optimale zorg voor de cliënt.

Objectieve data

Het AD matras van Smart Mattress maakt een goede monitoring van het gewicht mogelijk door de ingebouwde gewicht volgfunctie. Het matras geeft behandelaars en leidinggevenden objectieve data in handen. Hierdoor is het mogelijk om de inzet van personeel en middelen effectief in te richten.
Voor u als behandelaar is het eenvoudig na te gaan of de zorg, zoals voorgeschreven in het behandelplan geleverd wordt.

Eigenschappen van het matras:

• De geïntegreerde wiggen maken het mogelijk om verandering van de houding en verzorging van cliënten door één verzorgende uit te laten voeren
• De luchtcellen in het matras zijn individueel instelbaar
• Sensoren signaleren wanneer een cliënt uit bed dreigt te stappen of een onrustig slaappatroon heeft
• Als het behandelplan, dat door de behandelaar is ingevoerd, om welke reden dan ook niet wordt opgevolgd, registreert het matras dit automatisch
• Data uit de bedden kunnen na goedkeuring gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek naar preventie van decubitus en genezing van decubitus.

Wilt u meer weten over het Smart Mattress? Neem dan contact met ons op.